Selecteer een pagina

Stef Stuntpiloot drankspel

Een drankspel heeft vaak een eenduidig doel: studenten amuseren tijdens het indrinken/voordrinken. Vóór een avondje stappen nog even een drankspelletje doen en vervolgens naar de stad. Toch is er één spel dat nooit bedoeld is als drankspel: Stef Stuntpiloot.

Geschiedenis

Even een stukje geschiedenis. Hasbro presenteerde het spel Stef Stuntpiloot in 1992, bedoeld als gezelschapsspel/kinderspeelgoed. Kinderen speelden het samen met hun ouders en in 2006 werd het spel zelfs genomineerd tot spel van het jaar. Al sinds 2008 is het spel onder de aandacht gekomen van studenten en sindsdien werd het een ware hype onder jongeren als drankspel. Toen het spel haast alleen nog te vinden was in studentenkamers, werd het spel in 2009 van de markt gehaald door Hasbro zelf. Sinds 2015 is het spel gelukkig weer te koop bij bijvoorbeeld Bol.com en Intertoys.

Games algemeen

Stef Stuntpiloot spelregels

De spelregels zijn vrij easy. De volgende spelregels zijn van toepassing:

  • Aantal spelers: 2 tot 4
  • Iedere speler krijgt 3 munten
  • Stef Stuntpiloot gaat vliegen
  • Druk op het juiste moment op het pedaal om zo te voorkomen dat Stef je kip omver gooit
  • De eerste persoon zonder munten verliest
  • Ga door met het spel totdat er één winnaar is

Drankspel Stef Stuntpiloot

Wat we allemaal willen weten: hoe wordt Stef Stuntpiloot gespeeld als drankspel? Iedere munt staat voor een adtje, slok of shotje. Je kunt het met teams van twee spelen, maar individueel is natuurlijk leuker en spannender.

Niet naar het toilet!

Je mag pas naar het toilet als je een potje wint. Alleen de winnaar van het spel mag naar de wc. De rest blijft zitten totdat ze zelf een keer winnen. Doe dit spel vooral laat op de avond, extra moeilijk en pijnlijk voor iedereen!

Iedere munt een ander drankje

Het kan ook zo gespeeld worden: iedere munt staat voor een ander drankje. Rood is bijvoorbeeld wodka, oranje is bier en geel is rum of iets dergelijks. Zo kan je naast bier het drankspel dus ook met sterke- of mixdrank spelen. Opties genoeg om een avondje flink naar de ratten te gaan met het Stef Stuntpiloot drankspel!

Stef Stuntpiloot, een tof drankspel om echt eens te moeten hebben geprobeerd. Investeer met wat vrienden in het spel en maak er een onvergetelijke avond van. Wil je nou andere drankspellen of kaartspellen spelen? Lees hier onze aanraders! Heb je zin om een keer een ander mixdrankje te maken tijdens een drankspel? Pluk hier jouw recept vandaan en ga aan de slag!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten