Selecteer een pagina

Mexen

Een keer wat anders dan een drankspel met kaarten? Probeer dan mexen en nee, niet mexxen. Welke idioot schrift dit nu met dubbel x? Maar oké, terug naar het spel. Het is een dobbelspel dat bij de meeste al wel bekend is, maar voor de leken onder ons, gaan we het wel weer uitleggen. ZUCHT.

Spelregels mexen

Er worden twee dobbelstenen gebruikt en het is de bedoeling dat er zo hoog mogelijk wordt gegooid met de dobbelstenen. Gooi jij het laagst, dan mag jij ook drinken! Degene die begint heeft drie mogelijkheden om zo hoog mogelijk te gooien. De spelers erna mogen net zo vaak gooien als de eerste. De cijfers vormen je score, alleen is de scoretelling anders dan gewend is.

We leggen het even uit. Gooi je een 4 en een 6, dan is je score 64. Gooi je daarentegen een 3 en een 2, dan is je score 32. Ja!? Beginnen we het te snappen? Dan nog een regel. Gooi je twee keer een 1, dan is het niet 11, maar 100. Gooi je dus twee 4’en, dan is je score 400. Het is nu helemaal duidelijk hè?

Mex

Je denkt natuurlijk dat dubbel 6, 600, de hoogste score is, maar dat is dus niet. Mex is de hoogste score en dat is 21. Wanneer dit gegooid wordt komt er een extra slok of shotje bij voor de verliezers. Gooi je met één dobbelsteen een 1 of een 2, dan is er de mogelijkheid om met de andere dobbelsteen nog een keer te gooien om de kans op mex te vergroten. Onthoud wel dat de eerste die gooit, bepaalt hoe vaak er gegooid kan worden.

Dus… iets anders dan een drankspel met kaarten? Pak dan die dobbelstenen en begin te dobbelen. Je hebt weinig nodig: alleen de dobbelstenen en belangrijker nog, genoeg drank! Simpeler dan dit kan natuurlijk niet. Drink ze vrienden! 

Wil je nou toch een ander drankspel spelen met kaarten? Dan is ons Drin-King kaartspel dé musthave voor jouw vriendengroep! Scoor het Kingsen kaartspel

Ben je benieuwd naar andere drankspellen of ben je even de regels kwijt van jouw favoriete kaartspel? Dan hebben we hier de meest toffe drankspellen op een rijtje staan! Daarnaast geven we je allerlei recepten voor lekkere mixdrankjes en cocktails! Bekijk al onze tips!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten