Selecteer een pagina

Kingsen 

Kingsen, misschien wel het meest bekende drankspel onder de studenten, maar hoe wordt gespeeld? En hoe schrijf je het nu eigenlijk? Kingsen, of is het nu Kingzen? Het maakt vrij weinig uit hoe je het schrijft, maar wel hoe het wordt gespeeld! Iedereen kent zijn eigen versie met het uitdelen of pakken van de kaarten. Maken we een cirkel of deelt één iemand de kaarten gewoon uit? Dit mogen jullie dan ook mooi zelf bepalen, maar we kennen allemaal die avonden wel waarbij we de regels niet meer weten van het kaartspel en we ze weer moeten opzoeken op het internet… vervelend!

Dus hoe handig is het om met deze kaarten te spelen!? Op de achterkant van deze kaarten staan namelijk kort de spelregels uitgelegd wat het spelen van Kingsen makkelijker maakt.

Maar nu je toch op deze pagina beland bent, kunnen we de spelregels net zo goed nog een keer bespreken.

Drankspel Kingsen kaartspel

Spelregels

 

Twee – Slok uitdelen

Dit is altijd leuk om te doen, een slok uitdelen of zelfs een atje weggeven, het ligt er natuurlijk aan wat jullie afspreken en wat jullie aankunnen . Maar wie ga je nu pakken? De vriend(in) die jou net een slok gaf of ga je een nieuwe vijand creëren. Kies maar!

 

Drie – Slok nemen

Kan geen kwaad toch? Je stond toch al even droog.

 

Vier – Categorie

Wanneer je deze kaart pakt mag je een categorie verzinnen. Je kan dan denken aan de standaard categorieën automerken of voor de vrouwen make-up merken, maar probeer is iets nieuws zoals verschillende standjes. Wanneer iemand niet binnen 10 seconden iets uit de categorie kan noemen, moet diegene een slok nemen.

 

Vijf – Regel

Met deze kaart mag je een regel aan het kaartspel toevoegen en voordat er een slok wordt genomen, moet deze regel uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld aan de oorlel zitten van je buurman of buurvrouw. Je mag het zo gek maken als je wil!

 

Zes – Verboden woord

Bij het verboden woord zou er voor een woord gekozen moeten worden dat vaak wordt gebruikt. Het woord “drinken” of “ja/nee”, maar wat ook super grappig kan zijn, is iemands naam gebruiken. Diegene wordt gewoon de rest van het spel genegeerd.

 

Zeven – Juffen

Iedereen kent dit wel, maar wanneer je verder in het spel zit, wordt dit nog knap lastig. Je begint met tellen en de volgende persoon roept het volgende nummer. Je mag alleen niet cijfers noemen waar een 7 in zit of in de tafel van 7 zit. Bij deze getallen roep je “juf”, maar je mag eigenlijk van alles roepen. Net waar jij zin in hebt. Wanneer je dan toch de fout maakt, moet je ook gelijk een slokkie nemen.

 

Acht – Wijzen

Simpel, wijs gewoon de meest irritante persoon aan die maar niet op kan houden met praten en laat hem of haar drinken.

 

Negen – Atje nemen

Succes! Sterkte! Wat jij wil!

 

Tien – Snake-eyes

Wanneer iemand deze kaart pakt, mag je hem/haar niet meer in de ogen kijken. Geen probleem denk je? Wacht maar totdat deze persoon je verderop in het spel een vraag stelt en jij allang vergeten bent dat hij/zij deze kaart heeft… drinken!

 

Boer – Pose-kaart

De persoon die deze kaart in bezit heeft, kan plotseling zijn duim op tafel leggen. Iedereen moet dit dan nadoen en diegene die dit als laatst doet, moet een slok nemen. Soms kom je hier pas veel later achter waardoor sommige personen al een minuut in die houding zitten, maar des te grappiger het wordt. Maar wees dus alert!

 

Vrouw – Drinkbuddy

Ge-wel-dig. Gewoon iemand hebben die altijd met jou mee mag drinken. Dat is toch genieten? Af en toe iets expres fout doen, omdat je buddy al een tijdje niks gedronken heeft. Wat ben je toch ook weer lief voor je buddy, klasse!

 

Heer – Waterval

Hoe groter de groep, hoe leuker/pijnlijker het is. Iedereen begint met drinken en de persoon met de kaart bepaalt als eerste wanneer hij/zij stopt met drinken waarop de volgende mag bepalen wanneer hij/zij stopt met drinken. Het is dus een treintje van mensen die moeten drinken en pas mogen stoppen wanneer de persoon voor hen stopt met drinken. Echt heel fijn wanneer jij als laatst bent…

 

Aas – Vikingen

Jij begint als viking en de twee personen naast je zijn de roeiers. De rest is de zee. Bij de verschillende rollen horen bepaalde handelingen en uitingen. Als viking houdt je je handen als twee horens bij je hoofd en je maakt grommende vikinggeluiden. Als roeier maak je de bekende roeibeweging en roep je voortdurend “roei, roei, roei…” En als zee maak golven na met je handen en zeg je steeds “woesh, woesh, woesh…”

Op een random moment wijst de viking met zijn horens een nieuwe viking aan en iedereen moet zijn nieuwe rol innemen. Doe je het fout of zeg je iets verkeerd, mag jij lekker aan het glas zitten.

Dus nodig wat vrienden uit, zorg voor genoeg drank en pak deze kaarten erbij en begin met spelen!

Ben je na een paar keer Kingsen klaar met het drankspel? Bekijk dan hier een lading aan andere leipe drankspellen!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten