Selecteer een pagina

10 festivals in Nederland waar je een keer geweest moet zijn!

In Nederland zijn er zo ontiegelijk veel festivals dat je waarschijnlijk niet meer weet waar je heen moet gaan. Daarnaast kan je ook niet naar elk festival, want ja, je bent een student en je hebt niet zoveel geld. Hier is wel een soort van oplossing voor… Ome DUO. Hij is gul hoor en wij kunnen het weten .

Terug komend op deze blog, er worden hier wat festivals genoemd waar je eigenlijk wel gewoon een keer naar toe moet gaan. Er zit van alles bij wat iedereen wel tof vindt!

 

Paaspop

Een Nederlands festival dat ook wel de ‘seizoensopener’ als naam heeft gekregen, omdat dit het eerste (grote) festival zou zijn. Een driedaagse muziekfestival dat elk jaar tijdens paasweekend plaatsvindt in Schijndel. Het heeft verschillende podia waardoor er voor die 50.000 mensen altijd wat te beluisteren is.

 

Pinkpop

Het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival van de wereld wordt gehouden in Landgraaf. Het is een driedaagse popfestival dat per dag ongeveer 68.000 mensen trekt. Dat is best wel veel. Pinkpop is een aantal keren gewisseld van locatie en van datum. Het wordt nu vooral rond de maand juni gehouden, omdat verschillende artiesten/bands dan niet op tournee zouden zijn.

Nog geen festival gepland en je twijfelt nog? Kijk hier dan wie er in 2018 aanwezig zijn tijdens Pinkpop en probeer een kaartje te regelen.

Festivalwinkel

 

WOO HAH!

WOO HAH! is een hiphopfestival dat in 2014 voor het eerst plaatsvond. De locatie was binnen de Tilburgse Spoorzone, maar dit jaar wordt het op het terrein van het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek gehouden, omdat dit festival zo aan het groeien is. In 2017 was het al een tweedaagse evenement geworden, maar dit jaar wordt het een driedaagse. De programmering bestaat uit verschillende artiesten. Internationale, maar ook Nederlandse en er wordt ruimte gemaakt voor nieuw talent. Hou je van hiphop? Ga hier dan alsjeblieft heen! Echt een aanrader.

Het programma van dit jaar? Kijk dan hier!

 

Defqon.1

Een ‘hardcore dance’ festival waar je toch stiekem ook nog een keer heen wil. Ook dit festival heeft verschillende terreinen gekend, maar de laatste jaren vindt het gewoon plaats in Biddinghuizen. Tot nu toe is dit elk jaar uitverkocht. Best een knappe prestatie als je bedenkt dat dit al sinds 2003 aan de gang is.

Om niet altijd maar op en neer te moeten reizen naar dit driedaagse festival is er een camping aan vast geplaatst. Hiervoor moeten er dan weer andere kaarten gekocht worden.

Door het grote succes is er ook al een versie in Australië en China. Het blijft dus groeien en ook hier wil je dan een keer heen. Niet perse in Australië of China, maar begin eens simpel in Nederland.

Audio & beeld

 

Zwarte Cross

Pff, Zwarte Cross. Het grootst betaalde muziekfestival van Nederland en grootste motorcross ter wereld trok vorig jaar maar liefst 220.000 bezoekers aan. Dit is gewoon één grote chaos, maar ó zo geweldig!

Tijdens de eerste versie was het gewoon een crosswedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, met een motor, brommer, scooter of een ander vervoermiddel naar keuze en werd het afgesloten door een optreden van Jovink. Nu is het één groot festival geworden wat zo ongelooflijk veel bezoekers trekt. Misschien moeten jullie hier ook een keer een kijkje gaan nemen?

 

Lowlands

Iedereen kent deze ook wel, maar is er misschien zelf nog niet bij geweest. Een driedaagse muziekfestival dat in Biddinghuizen op het evenemententerrein van Walibi Holland wordt gehouden. Tijdens dit festival is er niet alleen muziek aanwezig, maar ook ander amusement zoals: film, cabaret, literatuur, strip en theater.

Ook hierbij zit een camping en de laatste jaren is het ook altijd uitverkocht. Er zat één keer in een klein dipje in, maar hier is rekening mee gehouden in de volgende edities. Eén groot en gezellig festival waar je een keer heen moet gaan.

 

Amsterdam Dance Event (ADE)

Waarschijnlijk ben je hier al wel een keer geweest, maar toch moet het een keer benoemd worden: ADE. Een muziekconferentie gericht op dance die in Amsterdam (logisch!) wordt gehouden. Met 350.000 bezoekers is het één van de grootste evenementen van de stad en de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld.,

Het bestaat uit een dag- en nachtprogramma waarbij er overdag vooral conferenties, workshops, lezingen en demonstraties worden gegeven door belangrijke spelers uit de wereld van elektronische muziek. In de avond en de nacht worden er in vele poppodia, clubs en andere uitgaansgelegenheden optredens gegeven door bekende en minder bekende dj’s en musici.

 

Appelsap

Nog een hiphop festival is Appelsap. Naast hiphop is hier ook elektronische muziek te beluisteren. Het wordt georganiseerd in Amsterdam-Oost en was het eerste hiphop festival dat in Nederland werd gehouden.

Het festival bleef elk jaar maar groeien waardoor het in 2007 en 2008 niet eens gefinancierd kon worden haha. De jaren erna was dit grote festival gewoon weer van de partij en in 2017 heeft het zelf een prijs gekregen: de Amsterdamprijs voor de Kunst. Dit zegt genoeg over Appelsap dus ga hier eens heel gauw naar toe.

 

Mysteryland

Het is een echt dancefeest wat voorheen een housefeest, maar nu echt voor iedereen toereikend is door de verschillende stijlen qua muziek. Dit moest een breder publiek trekken en dat is ook zeker gelukt. Mysteryland heeft wel een gave slogan, namelijk: Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery!

Mobile & Tablets
In 2015 is er een weekendfestival van gemaakt en er kunnen wel meerdere geschiedenis feitjes opgenoemd worden, maar beleef het gewoon! Koop hier dan ook je tickets!

 

Into The Woods

Best een vaag iets, maar misschien wel grappig om kennis mee te maken. Het vindt plaats op één van de mooiste, maar misschien ook wel de onbekendste locatie van Nederland. Het openluchttheater van Amersfoort in de bossen. De bossen bieden het decor aan van Into The Woods. Kijk anders zelf even op hun te gekke site en bepaal dan maar of je er heen gaat ja of nee.

Genoeg opties gezien nu? Maak dan even een planning voor de komende 10 jaar of werk of leen wat extra zodat je er sneller heen kan. Missen wij trouwens nog een te gek festival? Laat het dan ook even weten zodat we onze volgers op de hoogte kunnen brengen!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten