Selecteer een pagina

Kamelenrace

De kamelenrace is een heerlijk drankspel om eens goed wat slokken aan anderen te gunnen (of te incasseren). Het drankspel wordt gespeeld met het ‘Drin-King kaartspel’ en is geschikt voor 2+ spelers. Een spel waarbij geluk uiteraard een cruciale factor is (bij welk drankspel niet?). Klaar om een avondje te ‘gokken’ en met risico te gaan spelen? Let’s go!

 

Hoe begint de kamelenrace?

Jullie beginnen met 7 gesloten kaarten op een verticale lijn. Daarboven leg je horizontaal 4 ‘Heren’. Dit zijn de ‘Heren’ van alle kaartsoorten. Iedere kaart is een ‘kameel’ waar jij op kunt gaan inzetten. De opstelling zie je hieronder! De rest van de kaarten houdt de spelleider in zijn of haar hand, klaar om te beginnen met het drankspel.

 

Start het drankspel

Vanaf nu gaat er ingezet worden op een ‘kameel’, de verschillende ‘Heren’ dus. Ieder persoon mag één kaart kiezen en dat wordt zijn/haar kaart. Hierbij komt kijken dat je mag kiezen hoeveel slokken je inzet op jouw ‘Heer’. Zet jij 4 slokken in? Prima, maar weet wat je te wachten staat. Kies een Heer waarvan jij denkt dat die kaart als eerst over de finish komt.

Zet slokken in tussen het aantal van 3 en 6 om het spel leuk te houden. 2 slokken is namelijk wel erg treurig, speel het dan niet.

Win je de paardenrace, dan mag je 4 slokken uitdelen. Verlies je de race, loop je het risico dat je flink moet gaan drinken. Je hebt namelijk 4 slokken ingezet, dus dan ga je ook die 4 slokken zelf opdrinken. Eigen risico hè 😉

 

Maar hoe wordt het drankspel gespeeld?

De kamelenrace gaat van start. De 4 kamelen gaan van start en er worden kaarten getrokken. Wanneer dit een klaver-kaart betreft, gaat de klaveren Heer een stap vooruit richting het einde. Wordt er dus een harten, schoppen, klaveren of ruiten gedraaid, dan gaat de betreffende Heer een stap naar voren.

Wanneer alle 4 de soorten bij een gesloten kaart zijn, wordt deze gesloten kaart omgedraaid en gaat de desbetreffende soort kaart weer een stapje achteruit. Is de gesloten kaart dus een schoppen kaart, dan gaat de schoppen Heer weer een plekje terug.

De persoon wiens kaart het eerst de finish over is, mag zijn ingezette slokken verdubbelen en uitdelen. Je mag dus al jouw slokken aan andere mensen geven. Als jij er 6 inzet, mag je 12 slokken verdelen over je vrienden. Je mag ze alle 12 aan één iemand geven, maar ook iedereen twee slokken geven, het is jouw feestje op dat moment! Dit is hoe het drankspel kamelenrace gespeeld wordt!

NB: er mogen meerdere mensen op dezelfde Heer inzetten.

Veel drinkplezier allen!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten