Selecteer een pagina

Fuck the Dealer!

Dit kaartspel is ook weer grandioos! Bedenk van tevoren wel dat je de avond nog wil halen, dus dit drankspel kan je beter wat later op de avond spelen. Jullie zullen na het spelen van ‘fuck the dealer’ wel snappen waarom.

Hoe wordt het gespeeld?

Het beste is om dit kaartspel te spelen met minimaal 4 man, liever meer. Er wordt begonnen met het aanwijzen van een dealer. De dealer schudt de kaarten even en pakt dan de bovenste kaart zonder deze aan de rest te laten zien. De persoon naast de dealer moet raden welke getal of plaatje er op de kaart staat. Mocht diegene het in één keer goed raden moet de dealer twee slokken nemen. Hier is ook een alternatief voor (zie hieronder). Maar is het de eerste keer fout geraden, dan moet de dealer aangeven of het hoger of lager is dan de gerade kaart. Wanneer de kaart dan alsnog geraden wordt, moet de dealer nog maar één slokje nemen.

En nu?

Het aantal slokken voor de speler die aan het raden is en het fout raadt, kan het best uitgelegd worden met een kort voorbeeld. De dealer pakt een kaart en ziet dat dit een 6 is. De speler gokt de eerste keer 8, wat dus fout is en hiervoor ook al een slok mag nemen (wat een heerlijk spel is het toch ook haha), maar zegt de speler, na de gegeven hint ‘lager’, 3, dan is het gewoon alsnog fout en mag het verschil tussen 6 en 3 gedronken worden. Breng dat glas maar 3x naar je mond en geniet!

De kaarten worden na zo’n beurt open op tafel gelegd en in volgorde. Als drie personen achter elkaar het getal of plaatje niet raden, gaat de stok kaarten naar de persoon links van de dealer. Maar heeft de derde persoon het wel weer goed dan mag de dealer weer van vooraf aan gaan beginnen.

Later in het spel, wanneer er meer kaarten liggen, wordt het makkelijker voor de spelers om de juiste kaarten te raden. Als je dan ook de dealer bent, ben je gewoon echt fucked.

Alternatief Fuck the Dealer

Een goed alternatief voor die twee slokken kan zijn dat je de slokken verhoogd of je gaat spelen om twee shotjes. Zie je het al voor je? Kneiter lam worden. Wat wij zelf altijd doen is het aantal slokken drinken wat er op de kaart staat. Dus 8 slokken bij de kaart 8, maar 13 slokken bijvoorbeeld bij de heer. De aas is het hoogst in dit geval en de twee het laagst. De dealer heeft nog geluk met die lagere getallen, maar mocht er een keer zo’n hogere kaart goed geraden worden…

Het heet ook niet voor niets ‘Fuck the Dealer’.

Het perfecte kaartspel voor Fuck the Dealer? Shop ‘m hier!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten