Selecteer een pagina

Bussen

 

Jij gaat de bus in! Hoe werkt het drankspel bussen?

Kan jij goed tegen drank? Want als je eenmaal in de bus zit, gaat er gedronken worden… en veel! Sowieso gaat er bij het drankspel bussen veel gedronken worden, maar door de één net wat meer dan door de ander. Dus wil je goed wat glaasjes achterover gooien, haal wat bier en flessen drank en begin met spelen.

Het drankspel wordt gespeeld in drie fases waarbij er in elke fase een andere hoeveelheid gedronken wordt, dus succes hiermee! Hoe je het drankspel bussen het best kan spelen? Met het Drin-King kaartspel!

 

Fase 1 – Gokken

De eerste fase bestaat uit vier rondes waarbij er kaarten uitgedeeld worden. Bepaal zelf maar wie de kaarten mag uitdelen, zolang iedereen maar mee speelt. Er zijn geen achterblijvers!

Ronde 1: Rood of zwart? Dat is de vraag die aan iedereen wordt gesteld. Raad de kleur van de kaart en wanneer je het fout hebt, neem je gelijk een goede slok.

Ronde 2: Hierna gaan we door met hoger of lager dan de vorige kaart. Ook hier geldt: wanneer je het fout hebt, neem je een fatsoenlijke slok. Wat nog weleens voorkomt is dat het dezelfde kaart is. Je denkt nu misschien dat dat een goed teken is, maar niks is minder waar. Hierdoor mag jij twee slokken nemen!

Ronde 3: Iedereen heeft nu twee kaarten en de volgende vraag is of het binnen of buiten is. Ligt het getal dat op de kaart staat tussen jouw twee kaarten of valt die erbuiten? Raad maar!

Ronde 4: Wat het meest gebruikelijke is, is dat nu de categorie geraden gaat worden. Harten, ruiten, klaveren of schoppen. Een variant kan zijn dat je zegt of je de kaart al hebt. Heb je bijvoorbeeld 2 harten en een schoppen en je zegt: “Ik heb hem” en het wordt een klaveren, dan mag je natuurlijk gewoon drinken.

 

Fase 2 – Know your friends! (ken je vrienden!)

Nu de eerste fase voorbij is en er al wat slokken gedronken zijn, gaan we door met het volgende onderdeel: de piramide. Iedereen heeft 4 kaarten in de hand en van de overige stapel worden er gesloten kaarten neergelegd in de vorm van een piramide. Je begint dus met 5 kaarten, daarboven weer 4 kaarten en zo verder. Hierna wordt er steeds één kaart omgedraaid en te beginnen in de rij van 5 kaarten. Wanneer je dezelfde kaart hebt als die er ligt, mag je een slok uitdelen. Ga je een ‘trap’ omhoog en je hebt daar dezelfde kaart liggen, mag je nog een extra slok weggeven en dit gaat zo door. Een prachtige fase dus om vele slokken uit te kunnen delen, maar onthoud dit goed: Jij geeft slokken, misschien wel glazen weg, maar je krijgt ze gegarandeerd weer terug!

Voor de echte diehards kunnen we de piramide ook omdraaien. De bovenste rij bevat 5 kaarten waar bij elke kaart 5 slokken uitgedeeld kunnen worden. Dit is een pittige wanneer je bussen vaker achter elkaar speelt. Dronkenschap gegarandeerd. 

 

Fase 3 – Jij gaat de bus in!

Bij de vorige fase heb je steeds kaarten weggelegd, maar het kan goed zijn dat je nog kaarten over hebt. Diegene met de meeste kaarten in zijn hand gaat de bus in. Pech voor jou!

Zijn er meerdere personen die evenveel kaarten over hebben, dan zijn er varianten voor wie de bus in moet. Je kan de aantallen op de kaarten optellen en degene met de meeste ‘punten’ moet de bus in, maar je kan er ook voor kiezen dat degenen met de meeste kaarten allemaal een kaart moeten trekken en diegene die de hoogste kaart trekt, moet de bus in.

Wanneer er eindelijk iemand de bus in gaat, wordt er het volgende gedaan. Er worden 6 open kaarten neergelegd en dan wordt er vooraan begonnen met het raden door te zeggen of het hoger of lager wordt. Zo ga je de rij af en wanneer je bijvoorbeeld bij de vierde kaart de fout ingaat, moet je 4 slokken drinken en mag je weer vanaf het begin gaan raden. Je gaat door totdat je alle 6 de kaarten goed geraden hebt achter elkaar. 

Als je de gehele stok kaarten opmaakt tijdens jouw bus, dan mag iedereen een adtje leggen! 

Echt wel een sterk drankspel om goed zat te worden en daarna lekker met z’n allen de stad in te gaan. Veel plezier!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten