Selecteer een pagina

Beerpong regels

Beerpong, het spel waarbij we met zekerheid durven zeggen: iedereen kent het wel. Hoeveel machtigmooie avonden hebben hieraan ten grondslag gelegen? Enorm veel gokken we zo. Daarom verdient dit drankspel absoluut een volledige uitleg met alle regels! Iedereen heeft zo z’n eigen regeltjes en wij willen je nu eindelijk een keer uitleggen hoe het gespeeld hoort te worden. We gebruiken de basisprincipes die de meeste studenten hanteren.

Beerpong: het spel

Twee teams tegenover elkaar. Gevulde bekers met bier. Gelijke aantallen. Genoeg drank. Het pingpongballetje vanaf achter de tafel in de bekers aan de overkant gooien, stuiteren of wat jij wil. Wanneer verlies je? Als je geen beker meer over hebt. Als de tegenpartij gewoon beter is, meer talent heeft of bizar veel geluk heeft.

Teams

Ieder Beerpong spel wordt uitgevochten tussen twee teams. Of je met z’n tweeën bent of met z’n vieren, dit maakt niet uit. Je begint met z’n allen achter de tafel en achter jullie halfgevulde bekers.
Sport algemeen

Tafel

De meeste beerpong wedstrijdjes worden op een echte pingpongtafel gespeeld. Het spel is bedoeld voor pingpongtafels, toch komt het voor dat dit even niet aanwezig is (sounds legit). Probeer dan in ieder geval een tafel te zoeken die ongeveer zo groot is als een pingpongtafel. Of het nou een tuintafel of eettafel is, als het maar een platte en grote tafel is! Je kunt ook kiezen voor de échte beerpong tafel!

Wat hebben we nodig?

De logischerwijs benodigde spullen zijn uiteraard één of twee pingpongballen en tweemaal 6 tot 10 red cups (grote plastic bekers). Wanneer er gekozen wordt voor 6 cups, dan is de opstelling 3-2-1. Wanneer er 10 cups aanwezig zijn per team, wordt dit 4-3-2-1. Daarnaast zet je per team nog een beker met water aan de zijkant. Dit is om de pingpongbal mee schoon te maken.

Drank

Dames en heren, alsjeblieft. Het heet ‘beerpong’. Speel het dan ook met bier. Dit is tof, dit is grappig en dit is simpelweg zoals het hoort! Ga geen sterke drank in de bekers mieteren, daar wordt het echt niet makkelijker/leuker op. Dan gaat er geen enkel balletje meer in de cups en ben je uren bezig. Als je met sterke drank gaat spelen, gaat je coördinatie natuurlijk naar de ratten, dus mikken wordt dan geen succes meer. 

Straf bij verlies

De meest leuke straf wanneer je verliest? De bekers van de tegenpartij leegdrinken. Naast je eigen bekers moet je dus alle bekers die de tegenpartij nog heeft staan ook opdrinken. Sterkte!

Verloop van Beerpong

Team A begint en mag de eerste bal gooien. Wanneer de bal met een stuiter wordt gegooid, mag de bal na de stuit weggeslagen worden door team B. Wanneer de bal zonder of met stuit in een cup valt, moet team B deze cup opdrinken. Vervolgens zijn ze zelf aan de beurt en mogen ze het bij team A proberen. Zo gaat het spel door totdat er bij één van de teams geen cups meer over zijn.

De formatie van de cups mag één keer gedurende het spel te worden aangepast. Of je dit bij de tegenpartij of jezelf doet, maakt niet uit. Je mag dit één keer doen naar jullie behoeften.

Dit is hoe het legendarische spel Beerpong wordt gespeeld. Verzamel je vrienden, vind een geschikte tafel, koop wat goede cups, bier, pingpongballetjes en let’s play!

Wil je een volledige beerpong set in huis hebben? Bij Bol.com kun je deze al scoren voor slechts €9,45!

Het drankspel Kingsen by Drin-King is op dit moment hot! Ben er snel bij. Sluiten